GARANCIJA NAJNIŽE CIJENE

GARANCIJA NAJNIŽE CIJENE!
Ako u nekoj drugoj tvrtki iste
djelatnosti nađete bilo koji proizvod
iz našeg prodajnog asortimana,
iste kvalitete, po nižoj cijeni,
tu cijenu uz
5% DODATNOG POPUSTA
nudi Vam i EnergoPak d.o.o.


Morate imati instaliran Flash Player da biste vidjeli slike.

UGOVORNI PARTNERI

Morate imati instaliran Flash Player da biste vidjeli slike.

KORISNI LINKOVI

PREVODITELJ

Prevoditelj EN -> HR
Translate HR -> EN
www.rjecnik.net

PočetnaPretraga za: topla voda

Solarni kolektori i paneli - Solarna energija

Ambalaža

Energopak d.o.o. isporučuje kompletne solarne sustave za proizvodnju električne i toplinske energije.

Glavni partner nam je Njemačka kompanija BEISHEIM CONSULTING.

Primjena:
Proizvodnja električne i toplinske energije pomoću solarnih kolektora kako za vlastite potrebe tako i za prodaju više proizvedene električne energije HEP-u. Više informacija možete dobiti preko KORISNI LINKOVI - HERA.

Solarni kolektori i paneliFotonaponski uređaj (fotovoltaik PV-uređaj) funkcionira na način da kada na solarnu ćeliju dospije svjetlost nastaje električni napon između strane okrenute svjetlosti i strane koja nije okrenuta svjetlosti. Kada je zatvoren strujni krug protiče električna struja. On se sastoji od više fotonaponskih panela (solarnih modula), koji sunčevu svjetlost pretvaraju u istosmjernu struju. Većinom se ta istosmjerna struja pretvara u uobičajenu 230 V – izmjeničnu struju. Fotonaponski panel se opet sastoji od pojedinačnih solarnih ćelija (većinom 36 ili 72 ćelije od kristaličnog silicija). One se sastoje od različitih dotiranih poluvodičkih materijala, koji imaju svojstvo proizvodnje elektriciteta direktno iz sunčeve svjetlosti - fotonaponski efekt. Zato se ta tehnika i naziva fotonaponskom tehnikom.Iz više pojedinačnih solarnih ćelija formira se solarni modul koji se opet s drugim solarnim modulom spaja u solarni generator.

Solarni kolektori i paneliZbog rastuće cijene fosilnih goriva kao i zbog jačanja svijesti o potrebi očuvanja okoliša danas interes za korištenje Sunčeve energije u pripremi tople vode ponovno raste. Suvremena oprema za proizvodnju tople vode – kolektori Sunčeve topline – montiraju se na krov kuće.

Solarni kolektori i paneliU njima se nalaze cijevi s vodom (ili medijem) koja se zagrijava pod utjecajem Sunčevih zraka. Izuzetno popularan ‘crni spremnik vode’ koji je jako raširen u našem priobalju, zapravo je vrlo primitivan, a učinkovit način korištenja Sunčeve energije za zagrijavanje vode.

Solarni kolektori i paneliNo s razvojem tehnologije primjena solarne energije za proizvodnju topline u kolektorima postaje jedna od isplativijih primjena ovog obnovljivog izvora energije. Učinkovitost pretvorbe solarne energije u kolektorima dostiže i do 80%, no učinkovitost pretvorbe na razini sustava, naročito na godišnjoj razini, može biti manja.

Solarno grijanje je idealno rješenje za uštedu energije. Veliki broj sunčanih dana rezultira velikom učinkovitošću sustava, a prednost sustava u odnosu na druge je u tome što je ekološki najprihvatljivije. Solarni sustavi u prosjeku štede 50-60% godišnje potrebe za energijom, a u ljetnom razdoblju se upravo zbog toga konvencionalni sustav zagrijavanja sanitarne vode može isključiti. Upravo time se uklanja štetna emisija plinova kao nusprodukt sagorijevanja.

Solarni kolektori i paneliProširenjem kapaciteta i/ili povećanjem razine usluge u turističkim objektima javlja se potreba za dodatnom toplinskom energijom za zagrijavanje bazena. Solarni sustavi su upravo ti koji nam u ljetnom razdoblju osiguravaju velike količine sanitarne vode i/ili grijanje bazena, dok se u zimskom razdoblju uz osiguranje sanitarne vode višak energije usmjerava u sustav grijanja, a najčešći primjer su apartmani gdje zimi kada više nema gostiju, zagrijavamo sanitarnu vodu za nekoliko ljudi, a ostali dio energije usmjerava se u grijanje jednog apartmana uz dogrijavanje konvencionalnim energentom.

Napretkom tehnologije povećava se iskoristivost sunčanih ćelija te se na taj način sve više smanjuje vrijeme povrata investicije. Proizvođači fotonaponskih ćelija daju za njih garanciju čak 25 godina. Ukoliko je pravilno proračunat, prema stvarnim potrebama potrošača, zatim i pravilno instaliran solarni se sustav isplaćuje već za 3 do 5 godina na moru, a za 5 do 7 godina na kontinentu. Što će se cijene ostalih energenata povećavati to će se vrijeme isplativosti solarnih sustava sve više smanjivati. Lokalne zajednice su prepoznale potrebu za čistom energijom te subvencijama olakšavaju prijelaz na solarne sustave. Nakon dugog razdoblja pripreme Vlada RH u srpnju 2007. godine odobrila je Tarifni sustav za proizvodnju električne energije iz obnovljivih energija i podzakonske akte o poticanju obnovljivih energija te minimalnom udjelu obnovljivih energija. Uređenjem energetskog tržišta, Hrvatska je stvorila i formalni okvir za komercijalno korištenja obnovljivih izvora energija, te time uklonila veliku prepreku za projekte na ovom području.

Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli Solarni kolektori i paneli
Morate imati instaliran Flash Player da biste vidjeli slike.

KONTAKT - UPIT

SJEDIŠTE: BJELOVAR
Stipe Javora 14
HR-43000 Bjelovar
Hrvatska (Croatia)
T: +385 43 222 108
F: +385 43 222 107
E: info@energopak.hr
E: info@enepro.hr

Miro Pavlović
E: miro@enepro.hr
M: 091 222 1077Raiffeisen banka - Tečajna lista i tečajni kalkulator